Elvy nieuws

In deze nieuwsbrief kijken we alweer richting het nieuwe jaar. De voorbereidingen zijn bij u wellicht ook al in gang gezet om 2020 goed te starten. Ook bij het gebruik van Elvy helpen we daar natuurlijk graag aan mee! Met de informatie in dit bericht zorgen we ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan begin januari. Een goede start is immers het halve werk!

Nieuwe wijzigingen in de Elvy App!

De afdeling development heeft afgelopen periode weer veel mooie functionaliteiten toegevoegd aan de Elvy App. Deze functionaliteiten zijn beschikbaar zodra u de Elvy App update. In de mailing van de nieuwe release (2001), welke u begin januari van Elvy zult ontvangen, worden alle functionaliteiten toegelicht. Tóch willen we een aantal functionaliteiten alvast benoemen.  

De nieuwste mogelijkheden op een rij:

  • Wilt u een factuur goed- of afkeuren, dan kunt u nu ook de boekingsgegevens van de factuur inzien. 
  • U kunt filteren op de status van de facturen in uw ‘te behandelen taken’ en de ‘door anderen te behandelen taken’. 
  • In de upload functionaliteit kunnen gemaakte foto’s van bonnetjes en andere documenten worden uitgesneden. (alleen bij Android toestellen)

In het artikel Facturen fiatteren en uploaden met behulp van de Elvy App is de werking van de nieuwe functionaliteiten verder toegelicht. 

Jaarafsluiting in Elvy

We starten alweer bijna met de laatste maand van het jaar, waardoor u wellicht al bezig bent met de voorbereidingen voor 2020. Januari zal bij u hoogstwaarschijnlijk in het teken staan van het afsluiten van het boekjaar 2019.
 

Rapportages in ElvyWeb

Er zijn diverse overzichten beschikbaar op het Klantenportaal, waarmee u o.a. inzichtelijk kunt maken welke facturen er binnen uw organisatie zijn goedgekeurd of welke facturen er op dit moment nog openstaan om te worden behandeld. Deze informatie kunt u gebruiken tijdens uw jaarafsluiting of tijdens de controle van uw accountant.
 

Logbestanden met mutaties ten behoeve van audit en controle

Ook worden er binnen Elvy diverse logbestanden bijgehouden waarin veranderingen worden vastgelegd met betrekking tot toevoegingen, wijzigingen en/of verwijder acties. Deze logbestanden maken vaak onderdeel uit van de jaarafsluiting of de controle van de accountant.
 

Ondersteuning bij de jaarovergang

In de eerste weken van het nieuwe jaar is de belasting van onze supportafdeling extreem hoog, hierdoor kan het langer duren voordat wij u kunnen assisteren bij eventuele problemen tijdens het uitvoeren van de jaarovergang of bij een andere support-vraag.

Wilt u zeker zijn van ondersteuning door een van onze medewerkers tijdens de jaarovergang? Dan heeft u de mogelijkheid om een consultant in te zetten die u kan ondersteunen in het uitvoeren van de jaarovergang. Neem ook hiervoor gerust vrijblijvend contact op.

Elvy gebruikershandleiding

Heeft u een nieuwe medewerker in dienst, of wilt u nog eens de gebruikershandleiding doornemen? Op het klantenportaal van Elvy staan meerdere gebruikershandleidingen, waaronder die van Elvy Factuurverwerking. Deze handleidingen verwijzen naar diverse artikelen die steeds bijgewerkt worden met nieuwe functionaliteiten van Elvy. Heeft u dus een nieuwe medewerker in dienst? Verwijs dan naar deze gebruikershandleiding.

Maak kennis met Elvy Inkoopmanagement

Met Elvy Inkoopmanagement wordt het aanvragen van inkopen eenvoudig en doeltreffend. Door het akkoord op een inkoopverplichting vooraf te geven in plaats van achteraf aan de hand van de factuur, heeft u altijd controle en inzicht op de aangegane verplichtingen. U voorkomt onverwachte kosten en blijft gegarandeerd binnen budget. U heeft volledig grip op de aanvraag van uw orders en verplichtingen en alle binnenkomende facturen. Daarnaast hebben alle budgethouders een real-time overzicht van hun budget(ruimte), de aangegane verplichtingen en de ontvangen of nog te verwachten facturen.

Wilt u meer informatie over Elvy Inkoopmanagement? Bekijk gerust de informatie op de website, of neem contact met ons op voor het inplannen van een demonstratie.

Elvy Inkoopmamanagement

De nieuwe release van Elvy

Vanaf 1 oktober is er zoals eerder gemeld een nieuwe release van Elvy beschikbaar, release 1904. Het is belangrijk om bij elke nieuwe release Elvy te updaten, u kunt dan optimaal gebruik maken van de software.* Verder adviseert onze afdeling support ook bij een foutmelding om Elvy eerst te updaten, omdat daarmee veel problemen verholpen kunnen worden. U kunt de release notes voor uw koppeling teruglezen op het klantenportaal. In januari ontvangt u de informatie over release 2001.

Tips & Tricks

Wekelijks plaatst Elvy op LinkedIn en Twitter Tips & Tricks om optimaal met Elvy te kunnen werken. In deze nieuwsbrief lichten we één van deze Tips & Tricks uit! 

Tip voor het boeken in een nieuw boekjaar

Wanneer u facturen in een periode van een nieuw boekjaar wilt boeken en u deze nog niet in uw financieel boekhoudpakket heeft aangemaakt, zult u eerst de administraties moeten openen en de periodes moeten aanmaken in uw financieel boekhoudpakket. Wanneer u gebruik maakt van een online financieel boekhoudpakket, dient u daarna de administratie in Elvy te verversen.