LET OP:
Wijziging digipoortcertificaat voor BTW, ICP en Loonaangifte

In juli 2021 worden er certificaten vervangen, omdat de geldigheidstermijn van de huidige certificaten verloopt. 

Digipoort gebruikt PKIoverheid-certificaten voor het ondertekenen en beveiligen van communicatie. 

Om ervoor te zorgen dat de aangiftes verzonden kunnen worden dient u in juli/augustus een update uit te voeren naar product update 420SP15 of 421SP9.

Deze product updates komen begin juli beschikbaar.

Indien de melding: ‘The incoming message was signed with a token which was different from what used to encrypt the body. This was not expected.’ verschijnt na het verzenden van een aangifte, dan betekent dat dat de update nog niet is geïnstalleerd.

Belangrijk: Voor deze wijziging hoeft u zelf geen nieuwe certificaten in te lezen, maar u dient wel te beschikken over de laatste beveiligingsupdates van Windows.

Oplossing en vervolg

Afhankelijk van de door u gewenste oplossing en / of work-around bepalen wij samen met u het juiste vervolg.

Voor meer informatie en voor het uitvoeren van een update kunt u uiteraard te allen tijde contact opnemen. Bij eventuele vragen over het updaten van uw software is het uiteraard te allen tijde verstandig om vooraf contact met ons op te nemen. Wij kunnen u uiteraard ook altijd ondersteunen bij het installeren van uw updates. Dit kan periodiek geschieden op basis van nacalculatie maar u kunt hiervoor ook een jaarlijkse overeenkomst voor applicatiebeheer afsluiten.

Hoewel een update in eigen beheer kan worden uitgevoerd wordt software steeds complexer. Daarnaast is deze meer en meer verweven met de onderliggende techniek en rollen en rechten op uw infrastructuur. Wij raden u dan in principe ook aan om updates door onze specialisten te laten uitvoeren. Wij maken uiteraard te allen tijde graag een afspraak met u.