Investeren in projectmanagement?

Zorgen dat alles op tijd klaar is en dat de klant, binnen budget, krijgt wat vooraf is afgesproken: deze samenvatting gaat wel erg kort door de bocht, maar dit is wel de basis waar een projectleider mee werkt. Goed plannen en beide partijen bij de les houden; onze projectleiders opereren diplomatiek, maar treden ook op als het moet.

Een goede projectleider:

  • heeft uiteraard kennis van de materie, maar niet diepgaand en tot in detail zoals de uitvoerend specialisten. Voordeel: hij of zij weet meer dan voldoende van de processen, software en tools, maar kan zich niet door de details laten meeslepen. Het volgen van de grote lijn blijft zo gewaarborgd.
  • kan zich inleven in de belangen van beide partijen en weet daarin een goede balans te vinden.
  • is dan ook communicatief vaardig.
  • is strikt en zakelijk maar fair.
  • en kan acteren op de werkvloer en op managementniveau.

Complexere processen

Zeker, we stellen best eisen aan onze projectleiders en zoeken specifieke kwaliteiten. Vaak wordt er ook licht gedacht over de rol van een projectleider, maar processen worden steeds complexer en daarmee lastiger om goed te managen. Implementaties van onze oplossingen zijn inmiddels verweven met techniek, beveiliging, privacy en noem het maar op. Voeg daar tijdsdruk aan toe en dan is duidelijk dat een projectleider voor beide partijen daadwerkelijk van toegevoegde waarde is. Projectmanagement is ook een tijdrovende klus: zelf beramen wij 20 procent van de totale projecttijd voor projectmanagement.

Investeer in procesmanagement!

Die 20 procent van de tijd kost simpelweg natuurlijk ook geld, maar is een rendabele investering. Een goede projectleider zorgt ervoor dat iedereen beter doet wat is afgesproken en dat zorgt voor een efficiënter proces wat zijn weerslag heeft op de hele (project-)organisatie. En efficiënter werken betekent uiteindelijk lagere kosten.

Altijd op zoek

Een project leiden en managen is dus niet zomaar wat. De eisen zijn vrij specifiek en tegelijkertijd kan een goede projectleider zorgen voor een gestroomlijnd geheel, een geslaagd project en een tevreden klant. Wil je meer weten over onze projecten of heb je een opmerking of suggestie, neem dan zeker vrijblijvend contact op. Maar ook als je jezelf herkent in onze aanpak en de functie van projectmanager komen we graag met je in contact.
Wij zijn nl. altijd geïnteresseerd in mensen die deze kwaliteiten bezitten! Steek gerust eens een keer je licht op.

Helpen

CLEAR Solutions helpt mensen om sneller, effectiever en vooral gemakkelijker hun werk te organiseren en uit te voeren.
Automatisering zorgt voor uniformiteit en inzicht in processen. Dat maakt het werk voor je medewerkers makkelijker en motiveert hen.

Vraag het ons!

Wil je weten hoe automatisering je kan helpen om ook jouw bedrijf verder te helpen? Neem dan zeker contact met ons op! Voor elk bedrijf in iedere branche zijn fijne en heldere oplossingen te bedenken.

Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

BLOG Deel 16: Onze Exact-TOP 5!

BLOG Deel 18: Waarom is een senior consultant zo nieuwsgierig?

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres