DRUK, DRUKKER.. DRUKTE: LOS HET OP!

Leuk is het niet. Maar we kunnen het niet ontkennen: het aantal coronabesmettingen neemt weer snel toe. Voor veel organisaties en bedrijven betekent dat, dat mensen soms voor langere tijd afwezig zijn omdat ze ziek zijn of in quarantaine zitten. Tegelijkertijd zijn er bedrijven die juist nu sterk groeien en om die reden krap in het personeel zitten.

Linksom of rechtsom: de druk en de drukte nemen toe. Je wilt met minder mensen meer gedaan krijgen. En met alleen harder werken, meer werken, erbij gaan rennen of om het hardst roepen ga je het niet oplossen…

Onder druk

Gelukkig ontstaan onder druk vaak de beste ideeën. Juist nu zijn er kansen om bedrijfsprocessen beter, soepeler en met minder menskracht en efficiënter te laten verlopen. Processen automatiseren en tijdig sturen op uitzonderingen. En als dat goed is ingericht kun je prima, remote of vanuit de cloud, tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Gezien de maatregelen die het kabinet vorige week afkondigde, zal dat tijd- en plaatsonafhankelijk de komende maand(en) toch vooral thuis zijn.

Hou de controle

Thuis of op kantoor: je kunt je werk en bedrijfsprocessen prima onder controle houden en efficiënt de beschikbare capaciteit laten renderen. Meer doen met minder mensen. Op een slimme manier gestructureerd werken zonder eindeloos te hoeven zoeken, bellen, ‘appen’, communiceren… Heel veel bedrijfsprocessen kunnen prima geautomatiseerd worden en ook los van een pandemie is het slim om dat te doen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan bij-effecten met het nodige voordeel: je kunt toe met een veel kleinere kantoorruimte, die niet per se op een dure A-locatie hoeft te zijn. Je brandstofkosten en wellicht leasekosten kunnen omlaag etc. Vanuit huis valt prima integraal samen te werken.

Zo doe je dat

De truc is en blijft: analyseren, digitaliseren, integreren en automatiseren. Er zijn allerlei oplossingen die je kunnen helpen om goed inzicht te krijgen ien om grip te krijgen en te houden op het dagelijkse werk. De nieuwste versie van Sumatra bijvoorbeeld, of Microsoft Power BI. Ze genereren overzicht en inzicht via dashboards met signalering, zodat je daadwerkelijk financieel scherp blijft. Daarnaast organiseer je met een kleine investering al talloze volledig automatische processen, informatiestromen en controles.

Doe het nu

Te laat om dit te regelen? Nee, te laat is het nooit. Maar we zouden wel adviseren om er eens over na te denken. Want dit soort investeringen verdienen zichzelf snel terug. Bij CLEAR Solutions scheppen we er een genoegen in om te sparren en samen te onderzoeken waar de mogelijkheden liggen en vaak meest eenvoudige oplossingen liggen.

Heldere oplossingen

Wij denken graag in oplossingen. CLEAR Solutions heeft heldere oplossingen om de cashflow goed te reguleren en doorlopend in het oog te houden. We willen ondernemers en organisaties helpen om wendbaar te zijn en te blijven. Om samen te kijken welke oplossingen in deze bijzondere tijd flexibiliteit kunnen garanderen en het bedrijf op de kaart houden. We vertellen met plezier over deze oplossingen en onze werkwijze, producten en diensten.

Houd het simpel!
Meer weten? Neem gerust contact met ons op! We denken graag mee en helpen om van de verandering een verbetering te maken.

BLOG Deel 24: Laten we het eens over geld hebben!

BLOG Deel 26: Maak kennis met CLEAR Planner voor Exact Synergy Enterprise!

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres