Focus op de zaken die ertoe doen!

Zo gemakkelijk mogelijk werken met tijd voor de zaken die ertoe doen! Om dat mogelijk te maken bij onze relaties, dat is waar wij dagelijks onze voldoening uit halen.
Als je het proces van automatisering eenmaal doorhebt en ziet wat er met relatief weinig middelen allemaal kan, dan geef je ook je mensen de tools in handen om hun werk makkelijker te maken. Ze kunnen zich dan met name richten op hun belangrijke taken, verantwoordelijkheden en de uitzonderingen in de reguliere processen.

Met de zin ‘zo gemakkelijk mogelijk werken’ bedoelen we natuurlijk niet dat je je personeel niet mag uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. In tegendeel, dat is namelijk juist wél de bedoeling. Zoals we in onze vorige blog al vertelden, is het tamelijk eenvoudig om logische en repeterende werkzaamheden te automatiseren, zodat er ruimte ontstaat voor het oplossen van vraagstukken waar tijd en creativiteit veel belangrijker zijn. Door te werken met een digitaal geautomatiseerd systeem, je processen te kennen, mensen verantwoordelijk te maken en een centrale en uniforme manier van werken in te stellen, gaat de kwaliteit van het werk omhoog en ontstaat er ruimte voor controle en inzicht.

Goed gereedschap voor goed werk

Door hen dit goede gereedschap in handen te geven, maak je het werk voor je personeel een stuk makkelijker. Dat opent ook de deuren voor creativiteit. Stel je voor dat je het verkregen inzicht transparant maakt, dan kun je ook een stuk competitie organiseren. Daar wordt het werk altijd beter van en met de tools die je met de automatisering kunt inzetten, krijg je daadwerkelijk dat inzicht en ontstaat een drang naar beter. Door transparantie en inzicht weten mensen wat ze bijdragen aan het succes van de organisatie. En waarom hun actie nodig is en de efficiency kan verhogen. Transparantie geeft je mensen inzicht in het waarom ze doen wat ze doen. Dat kan gaan om cijfers omtrent de omzet, maar ook om klanttevredenheid. Dus: automatisering maakt processen uniform en geeft inzicht in het verloop van de processen en wat de invloed is die je mensen daarop kunnen uitoefenen. Dat werkt stimulerend en maakt het werk veel doelgerichter.

Mandaat geven

Het mandaat om verkregen verantwoordelijkheden ook werkelijk kracht bij te zetten, bespraken we ook in onze vorige blog. Evenals de betrokkenheid van alleen de mensen die ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het proces. Het is belangrijk om dat mandaat per proces bij slechts één of twee personen neer te leggen om te handelen. Laat dat mensen zijn die goed in de materie zitten en geef hen het vertrouwen!

Helpen

CLEAR Solutions helpt mensen om sneller, effectiever en vooral gemakkelijker hun werk te organiseren en uit te voeren.
Automatisering zorgt voor uniformiteit en inzicht in processen. Dat maakt het werk voor je medewerkers makkelijker en motiveert hen.

Ook een grote verbeterslag maken? Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

BLOG Deel 13: Tijd om het verschil te maken!

BLOG Deel 15: De klanttevredenheid verhogen: zo doe je dat!

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres