LATEN WE HET ‘NS OVER GELD HEBBEN!

Laten we het gewoon eens over geld hebben. Want te vaak wordt praten over geld en het verdienen ervan als een moeilijk onderwerp bestempeld. Terwijl we allemaal weten dat geld misschien niet gelukkig maakt, maar wel handig is om te hebben en te weinig cash op een gegeven moment vervelend kan worden. In deze voor velen moeilijke tijd is het extra raadzaam om de liquiditeit en cashflow in de gaten te houden…

Laten we er niet omheen draaien: in deze woelige tijden, voor zowel onze relaties als de economie, is cashflowplanning van groot belang. Of het nu goed of minder goed gaat met je bedrijf, het is en blijft zaak om de geldstromen goed in de gaten te houden. Veel ondernemers en organisaties kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om (zeker nu) ergens geld te laten liggen en afgezien daarvan is het gewoon zonde. 

Verborgen cash

Waar zit je cash? En waar zit verborgen cash? Denk eens aan een voorraadanalyse. Een deel van je voorraad waar al een jaar of meer geen beweging in zit: ruim het op en maak er cash van! Hetzelfde geldt voor creditmanagement. De coulance die je altijd naar je klant had, was altijd prachtig. Maar iedereen zal nu begrijpen dat je scherp(er) toeziet op openstaande posten. Digitaal factureren en herinneren kan hierbij helpen: kom zo snel mogelijk van de levering van je dienst of product tot een factuur. En volg deze indien nodig gewoon conform de afspraken op.

Allerlei zaken die je kunt regelen

Denk ook eens aan optimale service en klachtenafhandeling, om (even los van de extra omzet die je ermee zou kunnen genereren) om disputen en langdurig openstaande posten te voorkomen. En zaken met een afloopdatum! Tijdelijke contracten bijvoorbeeld: zorg ervoor dat je niet onbewust aan een nieuw contract of een verplichting vastzit. Abonnementen, ook zoiets. Of de bewaking van uitgaven en investeringen. Vaak kun je dingen in je organisatie beter organiseren, bundelen en fiatteren. Zo zijn er enorm veel punten om ervoor te zorgen dat je strak op je cash zit.
Beperk je risico’s en optimaliseer je liquiditeit en kasstroom. En laten we eerlijk zijn: dat zou je eigenlijk altijd moeten doen, corona of niet.

Zo doe je dat

De truc is en blijft: analyseren, digitaliseren, integreren en automatiseren. Er zijn allerlei oplossingen die je kunnen helpen om goed inzicht te krijgen in je financiële handel en wandel. De nieuwste versie van Sumatra bijvoorbeeld, of Microsoft Power BI. Ze genereren overzicht en inzicht via dashboards met signalering, zodat je daadwerkelijk financieel scherp blijft. Daarnaast organiseer je met een kleine investering al talloze volledig automatische processen, informatiestromen en controles.

Heldere oplossingen

Wij denken graag in oplossingen. CLEAR Solutions heeft heldere oplossingen om de cashflow goed te reguleren en doorlopend in het oog te houden. We willen ondernemers en organisaties helpen om wendbaar te zijn en te blijven. Om samen te kijken welke oplossingen in deze bijzondere tijd flexibiliteit kunnen garanderen en het bedrijf op de kaart houden. We vertellen met plezier over deze oplossingen en onze werkwijze, producten en diensten.

Houd het simpel!
Meer weten? Neem gerust contact met ons op! We denken graag mee en helpen om van de verandering een verbetering te maken.

BLOG Deel 23: Stay on top! Alert aan de wind varen

BLOG Deel 25: Druk, drukker… DRUKTE: Zo los je het op!

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres