LET OP:
Oplossing ‘Algemene fout’ bij verzenden aangiften Exact Globe

Een wijziging bij de Belastingdienst vereist een update. 

In verband met een wijziging van de Belastingdienst wat betreft TLS ciphersuites krijgen wij van verschillende klanten te horen dat zij een algemene foutmelding krijgen bij het verzenden van zowel BTW-, ICP- als Loonaangiftes.

Hetgeen je dient te controleren is het volgende:

Nog niet geupdate na 15 juli 2021?

> Indien je nog niet hebt geupdate naar de meest recente release + SP van Exact Globe/Compact dien je deze te updaten naar de meest recente release + SP. > Tevens dien je alle updates van Windows uit te voeren op het werkstation waarop je werkt. Zonder deze Windows update zullen de aangiftes niet kunnen worden verzonden vanaf het werkstation naar de Belastindienst.

Wel geupdate na 15 juli 2021?

> Indien je gebruik maakt van een release + SP van na 15 juli 2021 dien je alle updates van Windows uit te voeren op het werkstation waarop je werkt. Zonder deze Windows update zullen de aangiftes niet kunnen worden verzonden vanaf het werkstation naar de Belastindienst. Een update uitvoeren van Exact Globe/Compact is dan niet nodig.

Afhankelijk van de door u gewenste oplossing en / of work-around bepalen wij samen met u het juiste vervolg.

Voor meer informatie en voor het uitvoeren van een update kunt u uiteraard te allen tijde contact opnemen. Bij eventuele vragen over het updaten van uw software is het uiteraard te allen tijde verstandig om vooraf contact met ons op te nemen. Wij kunnen u uiteraard ook altijd ondersteunen bij het installeren van uw updates. Dit kan periodiek geschieden op basis van nacalculatie maar u kunt hiervoor ook een jaarlijkse overeenkomst voor applicatiebeheer afsluiten.

Hoewel een update in eigen beheer kan worden uitgevoerd wordt software steeds complexer. Daarnaast is deze meer en meer verweven met de onderliggende techniek en rollen en rechten op uw infrastructuur. Wij raden u dan in principe ook aan om updates door onze specialisten te laten uitvoeren. Wij maken uiteraard te allen tijde graag een afspraak met u.