Maak je software perfect!

Veel bedrijven hebben een automatiseringsslag gemaakt op basis van generieke software. Dat impliceert bijna als vanzelf dat het nooit voor de volle 100 procent zal passen, maar deze software ondersteunt in ieder geval 80 tot 90 procent van je bedrijfsprocessen. Natuurlijk, je kiest de software die het beste bij je past en zonder maatwerk. Maar voor de laatste 10-20 procent is het een kwestie van:

  • je processen aanpassen,
  • leren leven met het feit dat de software niet alles biedt wat je nodig hebt, of
  • alsnog kiezen voor een maatwerk oplossing, inclusief hoge kosten en afhankelijkheid van de leverancier.

Connectivity

Toch is er nog een andere oplossing. Met relatief weinig middelen en impact kun je nog veel doen in dat laatste stukje van niet- of slecht passende software. Met de huidige mogelijkheden van techniek en connectivity kan er heel veel, zonder dat de kleine stukjes maatwerk veel technische impact hebben. Koppelingen als web services, entiteitenservices, API’s en REST services maken het mogelijk om die ontbrekende 10 tot 20 procent te leveren, zodat de software wél als een handschoen past.

Abonnement

Voordeel van deze manier van werken is ook, dat deze toevoegde stukjes bij uitval niet zorgen voor een totale uitval van je systeem: de ‘grote’ generieke software kan gewoon doordraaien. De slimme oplossingen nemen het repetitieve werk over en vullen de ontbrekende stukken in. Deze extra software bieden we trouwens meestal aan zonder initiële investering in een abonnement: onderhoud, upgrades en updates zijn allemaal inbegrepen. Het vraagt om een nauwe samenwerking met onze klanten: wij maken wat zij wensen en stemmen de behoefte en onze ontwikkelingen daarop af.

 

Herkenbare punten? Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

BLOG Deel 7: Go with the (work)flow!

BLOG Deel 9: Actually getting it done!

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres