Nieuwe licentiestructuur Exact

Per 1 januari is de al vaker gemelde nieuwe licentiestructuur van Exact definitief van kracht geworden. Dit betekent dat er een andere techniek wordt gehanteerd en de bekende licentiebestanden (.elc) worden vervangen door bestanden met een nieuwe structuur (.elcx).

Exact zal met ingang van dit jaar geen oude bestanden meer uitleveren !

Wat betekent dit voor u

In de nieuwe structuur maakt uw software periodiek verbinding met Exact Software en wordt uw licentie gecontroleerd en ververst. U hoeft dus nooit meer een nieuw licentiebestand op te halen of te installeren.

Om in het geval van een wijziging of bijbestelling direct over de wijziging te kunnen beschikken dient u deze controle te forceren.

Vanaf heden is het dus niet langer mogelijk om wijzigingen of bijbestelling in de oudere versies te activeren !

Wat moet u doen

Om met deze nieuwe licentiestructuur te kunnen werken dient u te beschikken over een van onderstaande releases van de software:

  • Exact Globe 418 SP 8 (of later)
  • Exact Synergy Enterprise 264 SP8 (of later)

Bekijkt u middels onderstaande links eventuele wijzigingen en vereisten:

Installatie en ondersteuning

Om te kunnen beschikken over een juiste Service Pack, dient u een update uit te voeren van de software. Het installeren van een Service Pack werkt op dezelfde wijze als het uitvoeren van een reguliere update. In plaats van de gewenste product update, selecteert u in dit geval echter het gewenste Service Pack bij ‘Versie’. Wanneer het Service Pack er niet bij staat, klikt u eerst op [update]  naast het veld om de lijst met beschikbare updates te verversen. Hiervoor is het van belang dat de gebruikersnaam, wachtwoord en het domein zijn ingevuld.

Voor meer informatie over het uitvoeren van een update kunt u uiteraard te allen tijde contact opnemen. Bij eventuele vragen over het updaten van uw software is het uiteraard te allen tijde verstandig om vooraf contact met ons op te nemen. Wij kunnen u uiteraard ook altijd ondersteunen bij het installeren van uw updates. Dit kan periodiek geschieden op basis van nacalculatie maar u kunt hiervoor ook een jaarlijkse supportovereenkomst afsluiten.

Hoewel een update in eigen beheer kan worden uitgevoerd wordt software steeds complexer. Daarnaast is deze meer en meer verweven met de onderliggende techniek en rollen en rechten op uw infrastructuur. Wij raden u dan in principe ook aan om updates door onze specialisten te laten uitvoeren. Wij maken uiteraard te allen tijde graag een afspraak met u.