Waarom zo nieuwsgierig?

Ideaal toch?: iemand die je niet alleen helpt maar ook haast voortdurend meekijkt of je processen optimaal verlopen en adviseert hoe en waar het beter kan. Dat ideaal heet bij ons een senior consultant. Een senior consultant wordt bij onze klanten binnen de kortste keren echt een sparringpartner, die in het belang van je bedrijf vooruit kijkt en -denkt.

Tijd maar vooral ook investering

En ja, initieel lijkt dat wat tijd te kosten. Tachtig procent van de tijd is de senior consultant met of voor de klant bezig en in twintig procent van de tijd zitten ze letterlijk bij de klant aan tafel, om over de organisatie te leren, te bespreken, adviseren, coördineren en organiseren. De senior consultant heeft verstand van de branche en kent tot in de details de problemen en uitdagingen waar zijn of haar klant voor staat.
Allerlei bedrijven in de zakelijke dienstverlening en al dan niet service verlenende en assemblerende (groot)handel hebben al gebruik gemaakt van de kennis en kunde van een van onze senior consultants en doen dat nog steeds. De senior consultant managet zichzelf tot op zekere hoogte  maar ook de klantverwachting. En hij voert uit: hij realiseert wat de klant nodig heeft, legt uit en zorgt voor implementatie en adaptatie in de organisatie. Dat vraagt om zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, naar beide kanten toe. 

Nieuwsgierig maar vooral ook betrokken

De rest van zijn tijd is deze professional echter bezig met verslaglegging richting de klant en organisatie, training en bijscholing. Maar intrinsiek houdt hem of haar altijd “de vraag achter de vraag” bezig, ervaringen en uitdagingen die de afgelopen tijd weer de revue zijn gepasseerd.
Samenvattend: een senior consultant is een meerwaarde voor het verbeteren van automatiseringsprocessen in je organisatie. Iemand die het spel snapt en de link kan maken tussen de behoefte van de klant en automatisering. En daarbij kritisch zijn, bijvoorbeeld door de vraag achter de vraag te analyseren.
Een vaak gehoorde uitspraak van onze klanten is: ‘Ik heb denk ik dit en dit nodig!’. De senior consultant stelt vervolgens de wedervraag: ‘Maar wat wil je er dan mee doen en bereiken?’ Dus luisteren, doorvragen, analyseren en dan pas maken of adviseren. Dat is wat een senior consultant aan waarde toevoegt.

Een goede senior consultant is voor alle partijen in het proces van automatisering van onschatbare waarde. 

Nu snapt u ook waarom niet alleen wij onze collega’s zo enorm waarderen. En doorlopend op zoek zijn naar dit soort professionals, die de spelregels kennen en voor onze klanten continue de meerwaarde kunnen bieden die zij en wij nodig hebben.

 

Trouwens.., mocht je je herkennen in het profiel of er naar willen doorgroeien? Neem ook dan zeker eens contact op.

Altijd op zoek

Samen een klant goed helpen is dus niet zomaar wat. De eisen zijn vrij specifiek en tegelijkertijd kan een goede (senior) consultant zorgen voor een gestroomlijnd geheel, een geslaagd project en een tevreden klant. Wil je meer weten over onze projecten of heb je een opmerking of suggestie, neem dan zeker vrijblijvend contact op. Maar ook als je jezelf herkent in onze aanpak en de functie van (senior) consultant komen we graag met je in contact.
Wij zijn nl. altijd geïnteresseerd in mensen die deze kwaliteiten bezitten! Steek gerust eens een keer je licht op.

Helpen

CLEAR Solutions helpt mensen om sneller, effectiever en vooral gemakkelijker hun werk te organiseren en uit te voeren.
Automatisering zorgt voor uniformiteit en inzicht in processen. Dat maakt het werk voor je medewerkers makkelijker en motiveert hen.

Vraag het ons!

Wil je weten hoe automatisering je kan helpen om ook jouw bedrijf verder te helpen? Neem dan zeker contact met ons op! Voor elk bedrijf in iedere branche zijn fijne en heldere oplossingen te bedenken.

Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

BLOG Deel 17: Waarom investeren in projectmanagement?

BLOG Deel 19: Een verkoper als partner… Kan dat dan?

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres