Optimaal samenwerken, beter beslissen !

Zoals we weten is automatiseren voor elk bedrijf noodzakelijk om een goede bedrijfsvoering te garanderen. In deze tijden van remote werken geldt dat meer dan ooit en dat gaat in de toekomst alleen maar sterker worden. In deze nieuwe blog gaan we in op de manier om optimaal samen te werken en betere beslissingen te kunnen nemen.

Samenwerken

We kunnen corona proberen te negeren, maar tegelijkertijd hebben we wel te maken met een markt die sterk in beweging is en die vraagt om aanpassing en flexibiliteit. Een ondernemer moet snel kunnen beschikken over betrouwbare informatie: om te sturen, te beslissen en zo wendbaar te ondernemen. Medewerkers willen vertrouwen op goede en eenvoudige systemen om hen te ondersteunen in het dagelijks werk. Dat vraagt om connectiviteit en integratie om je te kunnen onderscheiden in de markt en om op eenvoudige wijze dat extra stapje voor je medewerkers en klanten te betekenen. Optimaal samenwerken en daardoor sneller en beter beslissen dus. En nu we meer en meer thuis werken vraagt dat om een gestroomlijnde organisatie van processen in goede, geïntegreerde systemen.

Maak het verschil !

Echt. Goed georganiseerd zijn betekent optimaal samenwerken en betere besluiten nemen. Snel en adequaat acteren. We zijn daar al regelmatig op ingegaan, maar we kunnen het niet genoeg zeggen: het is nu tijd om het verschil te maken. Zorg voor een systeem, ken je processen, geef anderen verantwoordelijkheid en mandaat, zorg voor een centrale en uniforme manier van werken en krijg inzicht en controle. Zeker is het makkelijk om een dergelijk rijtje op te sommen, maar het spreekt voor zich dat we je met raad en daad bijstaan bij het verwezenlijken van deze stappen.

‘Weg-automatiseren’

Slecht Nederlands natuurlijk maar het raakt wel de essentie. Het blijft de truc om te automatiseren wat geautomatiseerd kan worden. Daarmee ontstaat ook ruimte om je te richten op de essentie. Om te sturen op uitzonderingen en op die manier voor je klanten de extra stap te kunnen zetten. We noemen het ‘weg-automatiseren‘; er zijn veel taken die je systeem sneller, beter en consequenter kan doen dan de meeste werknemers. Er zijn prachtige tools die daarbij ingezet kunnen worden. Maak daar gebruik van en creëer creativiteit. Zo stimuleer je indirect je mensen en ook dát komt je organisatie weer ten goede.

Investeer nu

Veel bedrijven en organisaties hebben te maken met personeelskrapte, omdat het in hun branche juist erg druk is en/of omdat personeel ziek is. Desondanks kun je je werk goed onder controle houden, het overzicht bewaren en ja, optimaal samenwerken en de juiste beslissingen nemen. Ook vanaf de spreekwoordelijke keukentafel. Een investering voor een korte tijd? Dat staat nog te bezien, want thuiswerken lijkt in meer of mindere mate een blijvertje. Los daarvan is een goed plan om te investeren in flexibiliteit en wendbaarheid. Durf te kiezen en doe het nu. Bij CLEAR Solutions staan we klaar om je te adviseren en te assisteren waar dat nodig is. Een goed oriënterend gesprek is ook prima en ja, dat kan desgewenst zeker op afstand.

Houd het simpel!
Meer weten? Neem gerust contact met ons op! We denken graag mee en helpen om van de verandering een verbetering te maken.

BLOG Deel 27: CLEAR solutions voor nu en later …

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres