Praktisch denken en snel schakelen

“Ons probleem was dat we een verouderd ERP-systeem hadden. Of eigenlijk was het een fantastisch pakket qua maatwerk, met allerlei modules die er goed in pasten. Maar op het moment dat we wilden professionaliseren en koppelingen wilden maken naar andere partijen, liepen we vast in één groot drama.” Jurrie van den Broek is financial controller van Magic FX, een bedrijf dat apparatuur voor speciale effecten voor festivals en evenementen verkoopt. Magic FX groeit snel en liep zo tegen de grenzen van het gefabriceerde software-maatwerk aan.

Praktische instelling

Na oriëntatie op de markt concludeerden Jurrie en zijn collega’s dat Exact het pakket was dat het best bij hun dienstverlening paste. “We kwamen bij CLEAR Solutions terecht vanwege de praktische instelling. Niet alleen denken in moeilijke of complexe oplossingen, maar erg oplossingsgericht. Het implementatietraject verliep erg soepel en geheel volgens afspraak.” Belangrijk was een goede koppeling met de vervoerders enerzijds en de webshop anderzijds, met goede reporting. “We hebben het in één keer goed gedaan. Na implementatie zijn we niet gestopt, maar hebben doorontwikkeld. We zijn met Exact als het ware weer bij de basis gestart. Eens per kwartaal komt een consultant langs om rapportages in Sumatra verder te ontwikkelen en het systeem nog beter en efficiënter te maken.” Dat betreft bijvoorbeeld offertes maken en uren schrijven. Zo worden de bedrijfsprocessen zo veel mogelijk geoptimaliseerd. “De samenwerking met CLEAR Solutions was en is vooral een kwestie van meedenken op een praktisch manier en snel kunnen schakelen. En dat is wat wij nodig hebben.”

Overzicht en betrouwbaarheid

Als het gaat om duidelijke verbeteringen, stipt Jurrie een aantal punten aan. Als eerste is er nu een goed en betrouwbaar overzicht van de voorraad en koppeling met de vervoerders. “Voorheen hadden we een verkoopmedewerker voor het inregelen van de transporten, het kostte drie uur per dag om zendingen in te boeken. Nu gaat dat automatisch. Dat scheelt een hoop tijd voor de verkoop én voor het magazijn. Qua rapportages is het nu allemaal een stuk betrouwbaarder en sneller, het geeft veel meer inzicht.” Of het nieuwe ERP-systeem heeft geleid tot kostenbesparing op personeel is lastig te meten: Magic FX groeit snel en de mensen zijn sowieso nodig. De mensen worden efficiënter ingezet en doen waar ze goed in zijn. “Ze moeten zich zo min mogelijk bezighouden met documentstromen, transporten en al die zaken die je juist zo goed kunt automatiseren.”

Herkenbare punten? Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!

BLOG Deel 9: Things actually done!

BLOG Deel 11: Efficiënter en volledig ‘in control’!

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres