AVG Check

Vijf mogelijkheden om het maximale te ondernemen in uw strijd tegen inmiddels gangbare cyber-dreigingen en databeveiliging…

Helaas horen hacks, phishing, ransomware en alle – vaak negatieve – berichten die ons bereiken inmiddels bij de “normaal geworden” keerzijde van onze afhankelijkheid van digitalisering. Steeds meer bedrijven zijn zich daarvan bewust, ondernemen wat ze kunnen en wijzen met regelmaat hun medewerkers op de gevaren. Dat is een goed begin, maar er zijn ook stappen die je enorm veel verder kunnen helpen en je zo goed mogelijk wapenen in de strijd. Samen met onze cloud provider Qubical hebben we 5 security tools welke je concreet kunnen helpen!

5. AVG Check

Privacy is een groot goed en daar zijn we zuinig op. Als werkgever en werknemer wil je dat optimaal geregeld hebben. Dit vraagt aanpassingen van systemen en processen. Weet jij deze wijzigingen zo toe te passen dat ja volledig aan de wet voldoet, de risico’s tot een minimum reduceert en het de compliance kosten verlaagt en de customer experience verhoogt? De Qubical AVG check biedt uitkomst.

Als 1e stap voor de AVG check vul je een formulier in en stuur je dit – vrijblijvend – naar ons retour. De security consultant zal hier dan een globaal advies voor maken en dit met je delen. Op basis daarvan volgen de de stappen van de AVG check.

Gesprek met één van onze security consultants

In dit 1e gesprek bespreken we de door jou ingevulde vragenlijst en het bijbehorende globale advies. We stippelen en tijdlijn uit en bespreken de te nemen stappen om deze AVG check tot stand te maken. 

Scope bepalen van de AVG Check

Op basis van de verkregen informatie uit de vragenlijst en het 1e gesprek, gaan we terug aan de tekentafel om een perfecte AVG check voor je uit te stippelen. 

Locatiebezoek met interviews van de diverse afdelingen

Wanneer het AVG stappenplan gereed is, moeten we informatie gaan verzamelen binnen jouw organisatie. We zullen de locatie verder bekijken, en praten met diverse afdelingen om zo de mate van AVG kennis te checken. 

Opstellen Business Impact Analyse

Een Business impact analyse (BIA) wordt in het kader van het Business continuity management (BCM) binnen een organisatie gebruikt om de kritieke processen van de niet kritieke processen te scheiden. Door de IT systemen, gebouwen, medewerkers, externe partijen, enz. die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van deze kritieke processen te bepalen, kan men ook de kritieke middelen bekomen.

Controleren Business Impact analyse met AVG

Wanneer de analyse heeft plaatsgevonden, zal deze worden geanalyseerd op AVG. 

Uitwerken Rapport en Advies

Uiteindelijk voegen we alle bevindingen samen in één advies en zullen we dit bespreken. Mogelijk zijn er stappen te ondernemen om aan te scherpen of te veranderen.
Ook kan je Exact software tegenwoordig worden ingericht om conform de wet met de data in Exact om te gaan. Wij helpen je hierbij!

Vragen? 

Zo’n AVG check roept vast vragen bij je op. Hoe lang duurt zo’n AVG check? Wat zijn de kosten? Wie is er bij betrokken? Gezien een dergelijke check voornamelijk op maat van je organisatie gemaakt moet worden, is dit lastig in te schatten. Na het invullen van het formulier en het 1e gesprek is hierover duidelijk inzicht te geven.

Security beleid Deel 4: Security Scan

Terug naar het overzicht: Breng uw security risico’s in kaart

Helpen

Qubical is specialist op het gebied van security. Zij helpen onze relaties om de IT-omgeving te beschermen tegen bedreigingen van buiten maar ook van binnen uit. Denk hierbij aan databeveiliging en het creëren van veiligheidsbewustzijn bij je medewerkers. Zij helpen je om de juiste security keuzes te maken. En zorgen voor de juiste balans tussen veiligheid, werkbaarheid en kosten.

CLEAR Solutions helpt mensen om sneller, effectiever en vooral gemakkelijker hun werk te organiseren en uit te voeren.
Automatisering zorgt voor uniformiteit en inzicht in processen. Dat maakt het werk voor je medewerkers makkelijker en motiveert hen.

Vraag het ons!

Wil je weten hoe automatisering je kan helpen om ook jouw bedrijf verder te helpen en welke mogelijkheden de Exact-software je biedt om AVG-proof met je data om te gaan? Neem dan zeker contact met ons op!

Informeer eens vrijblijvend naar alle mogelijkheden!