Phishing Test

Vijf mogelijkheden om het maximale te ondernemen in uw strijd tegen inmiddels gangbare cyber-dreigingen en databeveiliging…

Helaas horen hacks, phishing, ransomware en alle – vaak negatieve – berichten die ons bereiken inmiddels bij de “normaal geworden” keerzijde van onze afhankelijkheid van digitalisering. Steeds meer bedrijven zijn zich daarvan bewust, ondernemen wat ze kunnen en wijzen met regelmaat hun medewerkers op de gevaren. Dat is een goed begin, maar er zijn ook stappen die je enorm veel verder kunnen helpen en je zo goed mogelijk wapenen in de strijd. Samen met onze cloud provider Qubical hebben we 5 security tools welke je concreet kunnen helpen!

3. Phishing Test

Phishing is een vorm van internetfraude. Via e-mail (maar ook steeds meer via mobiele telefoon) lijken betrouwbare instanties, zoals een bank of creditcardmaatschappij, te vragen om bijvoorbeeld inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of om een geldbedrag over te maken. 

Om binnen je bedrijf meer bewustwording te creëren omtrent phishing, is het wellicht belangrijk dat je je medewerkers eens ‘test’ middels een phishing test. 

Gesprek met één van de Security Consultants

Qubical ontwikkelt in overleg met de klant een phishing scenario op maat.

Scope bepalen van de mailing (ontvangers en frequentie)

Qubical adviseert om alle werknemers te testen, maar een selectie is ook mogelijk. Samen kiezen we een geschikt moment voor de verzending.

Phising campagne technische voorbereiden

Middels een phishing tooling zet de Security Consultant de in scène gezette campagne op.

Campagne Activeren

De campagne wordt gestart en de personen worden per e-mail benadert. Hoe gaan ze daadwerkelijk in de praktijk om met deze test? Verwijderen ze het bericht ongelezen? Of melden zij het bericht netjes aan de IT afdeling? Je kunt je vast wel voorstellen dat een dergelijke campagne veel verassingen met zich mee kan brengen.

Campagne afsluiten met Rapportage

Wanneer de test is afgerond zal de Security Consultant een uitgebreid verslag presenteren omtrent de resultaten.  Het verslag is opgebouwd uit diverse resultaten, zoals het percentage verzonden phishing e-mails, het aantal personen dat het bericht heeft geopend, het aantal keer dat het bericht is gerapporteerd, het aantal “slachtoffers” en geeft natuurlijk het eindresultaat weer… Is iedereen zich bewust van phishing en hoe handelt men binnen jouw organisatie.

Security beleid Deel 2: Risico-analyse

Security beleid Deel 4: Security Scan

Terug naar het overzicht: Breng uw security risico’s in kaart

Helpen

Qubical is specialist op het gebied van security. Zij helpen onze relaties om de IT-omgeving te beschermen tegen bedreigingen van buiten maar ook van binnen uit. Denk hierbij aan databeveiliging en het creëren van veiligheidsbewustzijn bij je medewerkers. Zij helpen je om de juiste security keuzes te maken. En zorgen voor de juiste balans tussen veiligheid, werkbaarheid en kosten.

CLEAR Solutions helpt mensen om sneller, effectiever en vooral gemakkelijker hun werk te organiseren en uit te voeren.
Automatisering zorgt voor uniformiteit en inzicht in processen. Dat maakt het werk voor je medewerkers makkelijker en motiveert hen.

Vraag het ons!

Wil je weten hoe automatisering je kan helpen om ook jouw bedrijf verder te helpen en welke mogelijkheden de Exact-software je biedt om AVG-proof met je data om te gaan? Neem dan zeker contact met ons op!

Informeer eens vrijblijvend naar alle mogelijkheden!