Security Scan

Vijf mogelijkheden om het maximale te ondernemen in uw strijd tegen inmiddels gangbare cyber-dreigingen en databeveiliging…

Helaas horen hacks, phishing, ransomware en alle – vaak negatieve – berichten die ons bereiken inmiddels bij de “normaal geworden” keerzijde van onze afhankelijkheid van digitalisering. Steeds meer bedrijven zijn zich daarvan bewust, ondernemen wat ze kunnen en wijzen met regelmaat hun medewerkers op de gevaren. Dat is een goed begin, maar er zijn ook stappen die je enorm veel verder kunnen helpen en je zo goed mogelijk wapenen in de strijd. Samen met onze cloud provider Qubical hebben we 5 security tools welke je concreet kunnen helpen!

4. Security Scan

Bent jij je bewust van de bedrijfsrisico’s in gerelateerd aan je IT omgeving en heb je al beveiligingsrichtlijnen voor je collega’s opgesteld? De IT Security Officer van Qubical geeft je bedrijf helder advies op het gebied van IT security. Dreigingen en kansen op aanvallen vanuit het internet op een website, SaaS applicatie of andere internet devices, onvoldoende toezicht op het wachtwoordbeleid of onverantwoord gebruik van de IT-middelen zijn aan de orde van de dag. Daarom is het voor een internet omgeving extra belangrijk dat er een toetsing op kwetsbaarheden plaatsvindt.

De Security scan van Qubical richt zich specifiek op de eventuele aanwezigheid van laagdrempelige kwetsbaarheden. Dit zijn namelijk de kwetsbaarheden die hackers als eerste zullen proberen te misbruiken om in te breken in je systeem. Na een Security scan weet je zeker of je medewerkers en klanten met een gerust hart verbinding met internet kunnen maken.

Gesprek met één van onze security consultants

In een gesprek met één van onze security consultants kom je meer te weten over de Security Scan van Qubical. We vertellen je hoe we de scan in gaan zetten, maar we luisteren vooral naar hoe de awareness omtrent security binnen jouw organisatie leeft.

Scope bepalen van de security scan

Op basis van de verkregen informatie, zal de security consultant gaan kijken hoe de scan ingezet zal gaan worden en op welk gebied binnen jullie IT-omgeving. 

Data verzamelen naar aanleiding van de scope bepaling

Door de scope bepaling kan de security consultant gericht vragen naar meer data om zo de scan perfect voor te bereiden en klaar te maken om in te zetten. 

Leveranciers informeren over Scan

Om iedereen op de hoogte te stellen van de geplande scan, dienen alle leveranciers ook geïnformeerd te worden over de komende scan. 

Scan uitvoeren

Al het vooronderzoek is gedaan, de scan kan worden uitgevoerd.

Rapport opstellen en advies uitbrengen

Resultaten verzamelen en rapport schrijven. Dit wordt in een advies gepresenteerd en kunnen mogelijke acties worden uitgezet. 

 

Security beleid Deel3: Phishing Test

Security beleid Deel 5: AVG Check

Terug naar het overzicht: Breng uw security risico’s in kaart

Helpen

Qubical is specialist op het gebied van security. Zij helpen onze relaties om de IT-omgeving te beschermen tegen bedreigingen van buiten maar ook van binnen uit. Denk hierbij aan databeveiliging en het creëren van veiligheidsbewustzijn bij je medewerkers. Zij helpen je om de juiste security keuzes te maken. En zorgen voor de juiste balans tussen veiligheid, werkbaarheid en kosten.

CLEAR Solutions helpt mensen om sneller, effectiever en vooral gemakkelijker hun werk te organiseren en uit te voeren.
Automatisering zorgt voor uniformiteit en inzicht in processen. Dat maakt het werk voor je medewerkers makkelijker en motiveert hen.

Vraag het ons!

Wil je weten hoe automatisering je kan helpen om ook jouw bedrijf verder te helpen en welke mogelijkheden de Exact-software je biedt om AVG-proof met je data om te gaan? Neem dan zeker contact met ons op!

Informeer eens vrijblijvend naar alle mogelijkheden!