Breng uw security risico’s in kaart

Vijf mogelijkheden om het maximale te ondernemen in uw strijd tegen inmiddels gangbare cyber-dreigingen en databeveiliging…

Helaas horen hacks, phishing, ransomware en alle – vaak negatieve – berichten die ons bereiken inmiddels bij de “normaal geworden” keerzijde van onze afhankelijkheid van digitalisering. Steeds meer bedrijven zijn zich daarvan bewust, ondernemen wat ze kunnen en wijzen met regelmaat hun medewerkers op de gevaren. Dat is een goed begin, maar er zijn ook stappen die je enorm veel verder kunnen helpen en je zo goed mogelijk wapenen in de strijd. Samen met onze cloud provider Qubical hebben we 5 security tools welke je concreet kunnen helpen!

1. Bewustwording

Security Officer Roy Sandbergen bezoekt organisaties om bewustwording te creëren omtrent Security. Als onderdeel van je security campagne zoomen we daarom meer in op het bewustzijn ten aanzien van bedreigingen rondom je eigen IT omgeving en de veiligheid daarvan.

2. Risico-analyse

Een risicoanalyse is kort gezegd een overzicht van alle mogelijke risico’s die de veiligheid van je IT-omgeving kunnen beïnvloeden, waarin voor elk risico wordt aangegeven wat het gevolg zou zijn als het risico zich voordoet, welke maatregelen getroffen kunnen worden ter beheersing en wie deze maatregelen het beste kan nemen.

3. Phishing Test

Phishing is een vorm van internetfraude. Via e-mail (maar ook steeds meer via mobiele telefoon) lijken betrouwbare instanties, zoals een bank of creditcardmaatschappij, te vragen om bijvoorbeeld inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of om een geldbedrag over te maken. Om binnen je bedrijf meer bewustwording te creëren omtrent phishing, kun je je medewerkers onderwerpen aan een heuse phishing test.

4. Security Scan

De Security scan richt zich specifiek op de eventuele aanwezigheid van laagdrempelige kwetsbaarheden. Dit zijn namelijk de kwetsbaarheden die hackers als eerste zullen proberen te misbruiken om in te breken in je systeem. Na een Security scan weet je zeker of je medewerkers en klanten met een gerust hart verbinding met internet kunnen maken.

5. AVG Check

Privacy is een groot goed en daar ben je zuinig op. Als werkgever en werknemer wil je dat optimaal geregeld hebben. Dit vraagt aanpassingen van systemen en processen. Weet jij deze wijzigingen zo toe te passen dat het jouw compliance kosten verlaagt en de customer experience verhoogt? De AVG check biedt de uitkomst.

 

Helpen

Qubical is specialist op het gebied van security. Zij helpen onze relaties om de IT-omgeving te beschermen tegen bedreigingen van buiten maar ook van binnen uit. Denk hierbij aan databeveiliging en het creëren van veiligheidsbewustzijn bij je medewerkers. Zij helpen je om de juiste security keuzes te maken. En zorgen voor de juiste balans tussen veiligheid, werkbaarheid en kosten.

CLEAR Solutions helpt mensen om sneller, effectiever en vooral gemakkelijker hun werk te organiseren en uit te voeren.
Automatisering zorgt voor uniformiteit en inzicht in processen. Dat maakt het werk voor je medewerkers makkelijker en motiveert hen.

Vraag het ons!

Wil je weten hoe automatisering je kan helpen om ook jouw bedrijf verder te helpen en welke mogelijkheden de Exact-software je biedt om AVG-proof met je data om te gaan? Neem dan zeker contact met ons op!

Informeer eens vrijblijvend naar alle mogelijkheden!