STAY ON TOP! ALERT AAN DE WIND VAREN

‘Scherp en alert aan de wind varen’ en adequaat acteren! Dat is normaal gesproken al zonder meer belangrijk en, met helaas toch zeer waarschijnlijk een tweede golf op komst, bittere noodzaak. Zorg dat je er klaar voor bent en ook deze keer boven komt drijven…

Dankzij steun van de overheid kunnen tot nu toe veel MKB’ers de gevolgen van de coronacrisis dragen. Maar wat als de ondersteuning straks afneemt of zelfs stopt? Niet voor niets roepen vele experts dat de grote klappen nog moeten vallen.

We merken dat veel MKB-bedrijven in deze tijden van corona het moeilijk(er) hebben. Gelukkig kunnen velen overleven dankzij de steun van de overheid. Dat is ruimhartig en snel geregeld, maar er komt een moment dat ook de overheid de geldkraan langzaam maar zeker dichtdraait. Niet voor niets voorspellen experts dat de grote economische tegenslag en toenemende werkloosheid nog moeten komen. Of deze voorspellingen uitkomen, weten ook wij niet. We weten wel dat het goed is om op de centjes te letten en scherp aan de wind te varen. Efficiënt en supergeorganiseerd werken is dan een belangrijke pijler en houvast.

Digitaliseren, automatiseren, rapporteren en meteen acteren

Risico’s vermijden dus! En dat kun je doen door goed de bedrijfsprocessen te analyseren, te digitaliseren en te automatiseren waar mogelijk, zodat je 24/7 kunt sturen op uitzonderingen. Daar kun je je op concentreren. Zorg dat je systemen gekoppeld en in sync zijn: geen oude informatie om mee te werken, maar continue up-to-date. Dat zorgt weer voor een optimale opvolging, maximale kwaliteit en service voor je klant.  Maar ook achterhaal je zo snel betalingsachterstanden,  afwijkend betalingsverkeer of bijvoorbeeld uitblijvende reguliere orders en te laat arriverende bestellingen. Daar kun je (en moet je) doorlopend en met de hele organisatie scherp op zijn.
Het is tamelijk eenvoudig en vergt vaak slechts weinig middelen om dat te creëren, waar te maken en vast te houden.

Investering loont

Ja, het vraagt om bereidheid om je bedrijfsprocessen te inventariseren (dat kan confronterend zijn) en daar waar nodig aan te passen. Maar ook dat proces levert al wat op. Ondanks dat de stap een investering vraagt, zien gelukkig veel van onze klanten in dat deze investering de moeite waard is. Het is MKB’ers gewoon om voorzichtig met het geld om te gaan en dat is zeker nu een uitstekende eigenschap. Des te trotser zijn wij dat veel ondernemers juist nu durven te investeren in onze werkwijze om de status quo op z’n minst vast te houden en hopelijk te verbeteren. Het kan zeker!

Nu doen

Een systeem dat op orde is werpt de komende tijd zijn vruchten af. Veel ondernemers letten nu extra op de centen, want uitgeven kan maar één keer. Begrijpelijk. Maar als je met behulp van jouw systemen die extra stap kan zetten, dan heb je zeker een streepje voor. We helpen je graag verder. Dat spreekt voor zich.

Heldere oplossingen

Wij denken graag in oplossingen. We willen ondernemers en organisaties helpen om wendbaar te zijn en te blijven. Om samen te kijken welke oplossingen in deze bijzondere tijd flexibiliteit kunnen garanderen en het bedrijf op de kaart houden. We vertellen met plezier over deze oplossingen en onze werkwijze, producten en diensten.

Houd het simpel!
Meer weten? Neem gerust contact met ons op! We denken graag mee en helpen om van de verandering een verbetering te maken.

BLOG Deel 21: Maximaal automatiseren… juist nu!

BLOG Deel 22: Go the extra mile. Verras je klant!

BLOG Deel 24: Laten we het eens over geld hebben!

Alle afleveringen van het blog volgen? Schrijf je dan nu in

Uw mailadres